آکادمی نوین نگرش

مصاحبه با رتبه های برتر کنکور ارشد عمران ۹۸

در این صفحه، به مرور مصاحبه با رتبه های برتر کنکور ارشد عمران سال ۱۳۹۸ بارگذاری خواهد شد. امید است که مطالعه این مصاحبه ها دید خوبی به شما داوطلبان عزیز کنکور ارشد عمران بدهد.


مصاحبه شماره ۱: علی گل آقایی (رتبه ۵۹ در سهمیه آزاد)

درصد دروس مختلف در کنکور ارشد عمران ۹۸
درصد زبان:
۳۰
درصد ریاضیات:
۱۷٫۷۸
درصد جامدات:
۱۸٫۳۳
درصد خاک و پی:
۶۰
درصد سیالات و هیدرولیک:
۵۰
درصد طراحی:
۵۲٫۲۲

با سلام

۱- لطفاً خود را معرفی کنید و از سوابق تحصیلی خود توضیحاتی بفرمایید.

با سلام و عرض احترام خدمت شما

بنده علی گل­ آقائی درزی هستم . ساکن شهرستان بابل (استان مازندران) و در دوره­ کارشناسی در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در رشته مهندسی عمران تحصیل کردم و با معدل ۱۹/۲۰ به عنوان رتبه اول در این دانشگاه فارغ التحصیل شدم.

۲- نحوه آشنایی شما با آکادمی نوین نگرش عمران از چه طریقی بود؟ و چه خدماتی از موسسه دریافت می‌کردید؟ بطورکلی نظر شما پیرامون خدمات موسسه ما چه بوده است؟

بنده از طریق کانال تلگرامی موسسه نوین نگرش با خدمات این موسسه آشنا شدم و از خدمات مشاوره تحصیلی این موسسه که به‌صورت رایگان در اختیار دانشجویان کانال قرار داده می‌شد، استفاده می­کردم. مطالب مفیدی که در کانال موسسه قرار داده می‌شد بسیار به من کمک کرد، خصوصا در ماه­های نزدیک به کنکور و در دوران جمع بندی. بنظرم این سطح از خدمات که بصورت رایگان در اختیار عموم قرار داده می‌شود یک فرصت مناسب برای تمامی دانشجویان هست که بهتر و بیشتر با فضای کنکور ارشد آشنا بشوند و همچنین شیوه­ی صحیح مطالعه کنکوری و تست زدن را یاد بگیرند. این زحمات موسسه نوین نگرش واقعا شایسته قدردانی و سپاس است و من  به شخصه از تمامی مشاورین و مسئولین این موسسه تشکر میکنم و امیدورام این موسسه همواره در اوج بدرخشد.

۳- از چه زمانی مطالعه برای کنکور کارشناسی ارشد را آغاز کردید؟ در ابتدا حدود رتبه مد نظر شما چگونه بود؟

من از اوایل مرداد ماه مطالعه دروس ارشد را آغاز کردم و در ابتدا نیز به رتبه دو رقمی فکر می‌کردم و دوست داشتم در بهترین دانشگاه­های کشور مانند تهران و شریف ادامه تحصیل بدهم که خداروشکر به خواسته خودم نایل شدم.

۴- در بازه‌های زمانی تابستان، پاییز، زمستان و بعد از عید به طور میانگین، مطالعه شما در روز چقدر بود؟

از نظر من مطالعه برای کنکور ارشد باید به صورتی باشد که داوطلب دچار خستگی نشود و بتواند با حداکثر توان تا روز کنکور به طور مداوم مطالعه را ادامه بدهد. از همین رو ساعات مطالعه برای هر شخص قطعا متفاوت خواهد بود. من در تابستان به طور میانگین روزانه ۶ ساعت و در ماه‌های پاییز و زمستان ۶ تا ۸ ساعت در روز و همچنین بعد از عید هم روزانه به طور میانگین بین ۸ تا ۱۰ ساعت مطالعه داشتم.

۵- چطور بین دروس و پروژه ‏های دانشگاهی و مطالعه کنکور توازن برقرار می‏ کردید؟

در ترم ۷ من ۱۹ واحد درسی داشتم و خیلی از این لحاظ ترم دشواری بود ولی سعی کردم بیشتر وقت خودم را بر روی دروس کنکور متمرکز کنم و از ساعات خالی ایام هفته به خوبی استفاده کردم. در ترم ۸ در ابتدا قرار بود که بیشتر مراحل پروژه بعد از آزمون ارشد تکمیل شود ولی متاسفانه با تصمیم دلسوزانه مسئولین و تعویق دوماهه زمان آزمون ارشد، در برنامه ریزی به شدت دچار اختلال شدم. اما خوشبختانه با همکاری اساتید این مشکل نیز حل شد و اکثر بخش­های پروژه را در مدت زمان بعد از کنکور انجام دادم. به دوستان کنکوری توصیه می‌کنم تا در ترم آخر حتی الامکان واحد کمی بردارند و حتما در رابطه با پروژه ­ها با اساتید صحبت کنند که زمان دفاع تا بعد از کنکور به تعویق بیوفتد به طوریکه در طول هفته زمان کمی را تنها برای مدل‌سازی اولیه و تعریف پروژه قرار دهند. ماه­ های فروردین و اردیبهشت دوران طلایی کنکور هستند که می‌بایست در این دوران وقت زیادی گذاشت و تا حد امکان از سایر کارهای غیرکنکوری پرهیز کرد.

۶- آیا درس یا دروسی رو حذف کردید؟ به چه دلیل و بر چه مبنایی این دروس را کنار گذاشتید؟ اصولا حذف دروس رو توصیه می‏ کنید؟

خیر از نظر من حذف  یک درس خاص برای ارشد مناسب نیست چراکه در هر درس هم سوال سخت و هم سوال آسون در کنکور مطرح می‌شود و به راحتی امکان اینکه در هر درسی حداقل درصد را کسب کرد، وجود دارد. به همه کنکوریهای عزیز توصیه میکنم هیچ درسی را حذف نکنند و در درجه اول به مطالعه دروسی که در آن مهارت دارید بپردازید و در اولویت بعدی به تقویت پایه خود در دروسی که کمی ضعف دارید بپردازید. در دروسی که ضعیف هستید فصل‌های مهمی که سوالات زیادی هرساله از آن طرح می‌شود را بخوانید. مطمئنا با کمی تلاش می ­توانید در آن دروس به درصدی قابل‌ قبول برسید.

۷- نظر شما پیرامون خلاصه نویسی چیست و چه توصیه‏ای در این مورد دارید؟

مهم­ترین بخش مطالعه کنکور خلاصه نویسی است. حتما به دوستان کنکوری توصیه می‌کنم به خلاصه نویسی در تمامی دروس بپردازند. من بعد از مطالعه هر درس به خلاصه نویسی آن درس می­ پرداختم. خلاصه مناسب به گونه­ ای است که نه خیلی کم باشد که از ذکر نکات مهم درس غافل شود و نه خیلی زیاد که کل کتاب نوشته شود بلکه باید به‌ گونه­ ای باشه بعد از هربار مراجعه به این خلاصه ­ها بدون نیاز به درس‌نامه کتاب بتوانید تست­های هر فصل را به آسانی حل کنید و آن فصل را مرورکنید و همچنین توصیه می‌کنم خودتون خلاصه نویسی را شروع کنید و به خلاصه ­های افراد دیگر بسنده نکنید. در رابطه با شیوه صحیح خلاصه نویسی مطالب زیادی می­توان اشاره کرد که به طور کامل در کانال موسسه نوین نگرش توضیح داده شده و حتما دوستان از این مطالب مفید که در اختیارشان هست استفاده کنند.

۸- لطفاً از چالش‌هایی که در بازه‌های زمانی مختلف مطالعه خود با آن روبرو شدید برای داوطلبین بگویید و اینکه اگر به عقب بازگردید چه اشتباهی را تکرار نخواهید کرد؟

بزرگترین اشتباه من در اوایل شروع به خواندن دروس کنکور، عدم برنامه‌ریزی منسجم و عدم خلاصه نویسی بود که در ابتدا خیلی سردرگم شده بودم و در نتیجه بازدهی کافی در مطالعه نداشتم. اما با مشورت از افراد با تجربه و کنکوری­های موفق سال­های گذشته موفق شدم به یک برنامه بلند مدت برای کنکور برسم و با خلاصه ­نویسی دروس و افزایش ساعت مطالعه این مشکل را حل کنم.

۹- برای اینکه در هنگام درس خواندن تمرکز بهتری داشته باشید چه می ‏کردید؟ آیا در محل خاصی مطالعه می‏ کردید؟

به نظرم برای مطالعه دروس کنکور بهترین مکان کتاب‌خانه است چراکه شما با مشاهده تلاش افراد دیگر تشویق می‌شوید که ساعات مطالعه خود را افزایش دهید. همچنین کتابخانه فرصت مناسبی است برای دوری از فضای مجازی و اتلاف وقت که این موضوع به دلیل فضای مطلوب و علمی کتاب‌خانه­هاست. من هم همیشه سعی کردم در کتاب‌خانه به مطالعه دروس بپردازم و تا حد ممکن از فضای مجازی و اتلاف وقت دوری کردم.

۱۰- با توجه به اینکه فرمت سوالات تغییر کرده بود، چه چالش‏هایی در مدیریت سر جلسه داشتید و چه توصیه‏ ای به داوطلبان سال‌های آینده در این باره دارید؟

شخصا معتقدم اگر سوالی خیلی سخت یا مبهم مطرح بشود برای اکثر داوطلبین کنکور هم همین طور هست و قرار نیست در جلسه کنکور به تمامی سوالات پاسخ داده بشود. من وقتی سوالات را دیدم سعی کردم به سوالاتی که اطمینان دارم پاسخ بدم و سراغ سوالاتی که احتمال اشتباه پاسخ دادن آن بود، نرفتم و وقت اضافه را در دروسی دیگر که قوی بودم صرف کردم با این حال اصلا نگران نبودم چون با تسلطی که در روز کنکور داشتم می‌دانستم که از عهده­ هر سوالی برخواهم آمد و بدون استرس در جلسه سعی کردم با حفظ تمرکز به سوالات با دقت کافی پاسخ بدهم. مدیریت آزمون خیلی مهمه که این مهم فقط با شرکت در آزمون­های آزمایشی و محک خودتون بدست می‌آید. پس دقت کنید مهم­ترین موضوع که در روز کنکور باید به خودمون یادآوری کنیم این است که ما به اندازه­ کافی قوی هستم که هر سوالی را می‌توانم به پاسخ برسم و اگر سوالی برای ما سخت هست قطعا برای همه به اینصورت خواهد بود و هیچ دلیلی برای استرس وجود ندارد.

۱۱- آیا زمان‏هایی بوده که احساس ناامیدی و خستگی کنید؟ در این زمان‏ها برای حل این مشکل چه می‏ کردید؟

بله متاسفانه با توجه به اوضاع نابسمان کشور در طول یکسال اخیر مسلما خیلی از کنکوری­های هم دوره ما دچار ناامیدی شدند و من هم در برهه زمانی کوتاهی همچین مشکلی داشتم. من در این مدت کمی استراحت کردم و به بازسازی خودم پرداختم، از اساتید و دوستان خوبی که داشتم مشاوره گرفتم و مهم­تر از همه به هدف و نیت خودم فکر کردم و به این نتیجه رسیدم که باید دوباره شروع کنم و تسلیم در کار نیست. مهم­ترین توصیه ­ای که به دوستان می‌کنم اینکه در این مواقع اصلا سراغ درس نروند و حتما با مشاوره گرفتن از افراد با تجربه این مشکل را در درون خودشان به طور کامل حل کنند و سپس با قدرت و روحیه مضاعف به ادامه تلاش بپردازند. در نتیجه یک دوست خوب در این زمان خیلی به انسان کمک خواهد کرد البته تاثیر اعتقادات هر فرد هم بسیار حائز اهمیت است و در این شرایط به افراد بسیار کمک خواهد کرد.

۱۲- برای داوطلبین عزیز کنکوری، چه توصیه و پیشنهادی خاص یا ویژه‌ای بنا بر تجربه‌ی شخصی خود دارید؟

به دوستان کنکوری توصیه میکنم هیچ وقت ناامید نشوند و همواره به اهداف بزرگی که در ذهن دارند فکر کنند. سه کلمه تفکر ، تلاش و توکل را هیچ وقت فراموش نکنید و با شناخت مسیر درست زندگی و توکل برخدا برای رسیدن به اهداف زندگیتون تلاش کنید. شاید آزمون ارشد یکی از راههای موفقیت باشه ولی مطمنا تنها راه موفقیت نیست. اگر این مسیر را برای زندگی خودتون انتخاب کردید پس سعی کنید در این راه همواره بهترین باشید و تلاشتان رو چندین برابر کنید. قطعا هرآنچه که خیر باشه براتون رقم خواهد خورد. (الخیرو فی ما وقع). پس از چیزی نترسید و به سمت قله­ های موفقیت قدم بردارید و در راه خود ثابت قدم باشید و تسلیم نشوید.

با تشکر و آرزوی موفقیت برای شما


مصاحبه شماره ۲: پریسا ستایش ولی پور (رتبه ۲۰۳ در سهمیه آزاد)

درصد دروس مختلف در کنکور ارشد عمران ۹۸
درصد زبان:
۱۸٫۸۹
درصد ریاضیات:
۱۳٫۳۳
درصد جامدات:
۴۱٫۶۷
درصد خاک و پی:
۳۵
درصد سیالات و هیدرولیک:
۴۵
درصد طراحی:
۲۰٫۶۹

با سلام

۱- لطفاً خود را معرفی کنید و از سوابق تحصیلی خود توضیحاتی بفرمایید.

با عرض سلام و احترام

بنده پریسا ستایش‌ ولی ­پور هستم و دوره کارشناسی رو در دانشگاه بوعلی سینا گذروندم.

دوره کارشناسی را در ترم ۸ و با معدل ۱۵/۷۹ به اتمام رساندم.

۲- نحوه آشنایی شما با آکادمی نوین نگرش عمران از چه طریقی بود؟ و چه خدماتی از موسسه دریافت می‌کردید؟ بطورکلی نظر شما پیرامون خدمات موسسه ما چه بوده است؟

آشنایی من از طریق معرفی گروه تلگرامی موسسه نوین نگرش به توصیه دوستانم بود و خدمات مشاوره و آزمون دریافت می­ کردم و از این خدمات به خصوص مشاوره راضی بودم.

۳- از چه زمانی مطالعه برای کنکور کارشناسی ارشد را آغاز کردید؟ در ابتدا حدود رتبه مد نظر شما چگونه بود؟

شروع مطالعه من از اواسط مهرماه بود و رتبه­ ای که مد نظرم بود، رتبه زیر ۱۰۰ (دو رقمی) بود.

۴- در بازه‌های زمانی تابستان، پاییز، زمستان و بعد از عید به طور میانگین، مطالعه شما در روز چقدر بود؟

در پاییز و زمستان روزانه به طور میانگین حدود ۵ الی ۶ ساعت مطالعه داشتم و این روند تا قبل از به تعویق افتادن کنکور ادامه داشت. بعد از عقب افتادن کنکور حدود ۷ الی ۸ ساعت و در هفته­ های منتهی به کنکور حدود ۹ ساعت بود.

۵- چطور بین دروس و پروژه ‏های دانشگاهی و مطالعه کنکور توازن برقرار می‏ کردید؟

با توجه به اینکه فارغ­ التحصیل بودم، مشکلی از این بابت نداشتم.

۶- آیا درس یا دروسی رو حذف کردید؟ به چه دلیل و بر چه مبنایی این دروس را کنار گذاشتید؟ اصولا حذف دروس رو توصیه می‏ کنید؟

بله درس ریاضی۲ را به طور کامل و بقیه دروس را هم به صورت مبحثی با مشورت با مشاورم حذف کردم. که حذف تعدادی از این دروس به دلیل وقت­گیر بودن برای رسیدن به تسلط کافی و حذف باقی آنها به دلیل اهمیت کمتر این مباحث در کنکور بود.

در کل اگر حذف درس با توجه به رتبه و هدفی که مدنظر داوطلب هست، بصورت اصولی و طبق اهمیت مباحث و بر اساس توانایی داوطلب انجام شود، می­ تواند تاثیر مثبتی داشته باشد.

۷- نظر شما پیرامون خلاصه نویسی چیست و چه توصیه ‏ای در این مورد دارید؟

به دلیل رفتار وسواس‌گونه که در خلاصه ­نویسی داشتم و از آنجا که این امر باعث می‌شد وقت زیادی از دست بدم، فقط درس فولاد را خلاصه ­نویسی کردم و تاثیر خوبی مخصوصا در هفته­ های آخر داشت. در مورد بقیه دروس چون خلاصه­ نویسی نکردم، نمی‌تونم نظری بدهم.

۸- لطفاً از چالش‌هایی که در بازه‌های زمانی مختلف مطالعه خود با آن روبرو شدید برای داوطلبین بگویید و اینکه اگر به عقب بازگردید چه اشتباهی را تکرار نخواهید کرد؟

چالش مهمی که برای من وجود داشت، نوسان ساعت مطالعه در طول روزهای هفته بود. بطوریکه یک روز ساعت مطالعه قابل قبولی داشتم و روز بعد به زیر یک ساعت می­رسید و قطعا اگر به عقب برگردم، ساعت مطالعه­ ام را بیشتر می­کنم و همچنین تست­های بیشتر و متنوع ­تری می­زنم.

۹- برای اینکه در هنگام درس خواندن تمرکز بهتری داشته باشید چه می ‏کردید؟ آیا در محل خاصی مطالعه می‏ کردید؟

برای تمرکز بیشتر گاهی تلفن همراه را خاموش می­ کردم که بی‌شک تاثیر بسزایی داشت. محل مطالعه من اتاقم بود و مواقعی که سروصدا وجود داشت، مطالعه را متوقف می‌کردم چون تمرکز کافی نداشتم و فقط ذهنم خسته­ تر می­شد و بازدهی هم کم بود.

۱۰- با توجه به اینکه فرمت سوالات تغییر کرده بود، چه چالش‏هایی در مدیریت سر جلسه داشتید و چه توصیه‏ای به داوطلبان سال‌های آینده در این باره دارید؟

چالش خاصی سر جلسه نداشتم و با آرامش تا آخرین لحظه همه تلاشم را بکار گرفتم و به این موضوع فکر می ­کردم که اگر فرمت سوالات تغییر کرده یا سخت­ تر می‌باشد، برای همه سخت ­تر شده است و نه فقط برای من.

۱۱- آیا زمان‏هایی بوده که احساس ناامیدی و خستگی کنید؟ در این زمان‏ها برای حل این مشکل چه می‏ کردید؟

بله این اتفاق بارها برای من پیش آمد و در این زمان­ها من صرفا سعی می کردم از جو درس و کنکور به دور باشم و به ذهنم استراحت بدم و دوباره با تمرکز به روی هدفم و با انگیزه بیشتر مطالعه را شروع می­ کردم.

۱۲ برای داوطلبین عزیز کنکوری، چه توصیه و پیشنهادی خاص یا ویژه‌ای بنا بر تجربه‌ شخصی خود دارید؟

در هر زمانی که استارت مطالعه را بزنند، اگر همه انرژی خود را وقف هدف خود بکنند قطعا نتیجه‌اش را خواهند دید فقط کافیست که ناامید نشوند.

و همینطور باید آمادگی مواجهه با هر نوع سوالی را داشته باشند زیرا مانند کنکور ۹۸ امکان تغییر فرمت و ساختار سوالات وجود دارد و می‌بایست با شرکت در آزمون­های آزمایشی به تسلط کافی بمنظور مدیریت سر جلسه آزمون دست یابند.

با تشکر و آرزوی موفقیت برای شما


مصاحبه شماره ۳: محمدحسین کاظمی (رتبه ۱۲ کشوری)

درصد دروس مختلف در کنکور ارشد عمران ۹۸
درصد زبان:
۴۳٫۳۳
درصد ریاضیات:
۶۴٫۴۴
درصد جامدات:
۳۵
درصد خاک و پی:
۵۶٫۶۷
درصد سیالات و هیدرولیک:
۷۳٫۳۳
درصد طراحی:
۳۹٫۰۸

با سلام

۱- لطفاً خود را معرفی کنید و از سوابق تحصیلی خود توضیحاتی بفرمایید.

با سلام، محمدحسین کاظمی هستم. دانش آموز دوره ۲۵ دبیرستان علامه حلی ۱ تهران، رتبه ۳۳۴ کنکور سراسری ۹۳ ،ورودی ۹۳ عمران دانشگاه تهران و هم چنین رتبه ۹ بیست و چهارمین دوره المپیاد دانشجویی می‌باشم.

۲- نحوه آشنایی شما با آکادمی نوین نگرش عمران از چه طریقی بود؟ و چه خدماتی از موسسه دریافت می‌کردید؟ بطورکلی نظر شما پیرامون خدمات موسسه ما چه بوده است؟

نحوه آشنایی بنده با موسسه نوین نگرش از طریق یک آگهی برای انتخاب رشته کنکور ارشد سال ۹۷ بود (البته در آن موقع بنده در کنکور شرکت نکرده بودم.) و پس از آن نیز عضو گروه تلگرامی شدم که در آن گروه با برخی فعالیت های موسسه آشنا شدم.

از نظر بنده اگر بخواهیم به طور کلی موسسه نوین نگرش را معرفی کنیم، می‌توان آن را یک موسسه با خدمات جامع و کامل دانست. جامع بدین معنی که تمامی دسته دانشجویان شامل قوی، متوسط و ضعیف را پوشش می‌دهد و کامل نیز به این معنی که تقریبا تمامی نیاز های آن ها از قبیل خدمات مشاوره، آزمون، انتخاب رشته، کلاس ها و… را با “حداکثر توان اعضای خود” در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد. این در صورتی است که متاسفانه برخی موسسات دیگر که در این زمینه فعال هستند و کم هم بین دانشجویان معروف نیستند صرفا اغراض مالی دارند و این امر باعث پایین آمدن خدمات آن‌ها می‌شود.

۳- از چه زمانی مطالعه برای کنکور کارشناسی ارشد را آغاز کردید؟ در ابتدا حدود رتبه مد نظر شما چگونه بود؟

از نیمه شهریور ماه شروع به مطالعه کردم و حدود رتبه مورد نظر بنده زیر ۱۰۰ و حدودا ۸۰ بود که رفته رفته با شرکت در آزمون‌های آزمایشی و با توجه به این که رتبه هایی که کسب می‌کردم همگی به جز دو مورد در بازه ۱ تا ۵ بود، رتبه مد نظرم نیز طبق همین آزمون ها تغییر کرد.

۴- در بازه‌های زمانی تابستان، پاییز، زمستان و بعد از عید به طور میانگین، مطالعه شما در روز چقدر بود؟

به نظر بنده ساعت مطالعه مورد نیاز هر شخص با شخص دیگر بسیار متفاوت بوده و این خیلی به رتبه مورد نظر، کیفیت مطالعه، دانشگاه کارشناسی و پایه فرد و برخی عوامل جانبی دیگر بستگی دارد. البته این موضوع اصلا به این معنی نیست که یک شخص با پایه ضعیف و حتی خیلی ضعیف توان کسب یک رتبه حتی تک رقمی را ندارد، این شخص با بالا بردن دو عامل دیگر یعنی ساعت مطالعه و مهم تر از آن، کیفیت مطالعه (مطالعه هدفمند و با برنامه) قادر به کسب هر رتبه‌ای می‌باشد.

۵- چطور بین دروس و پروژه ‏های دانشگاهی و مطالعه کنکور توازن برقرار می ‏کردید؟

در این مورد بنده در یک ماهی که چند امتحان و پروژه را داشتم ساعت مطالعه دروس کنکوری را کم کردم و بیشتر به مطالعه و انجام دروس و پروژه‌های دانشگاهی پرداختم. البته این موضوع بسیار مهم است که از دروس کنکور به طور کامل فاصله نگرفتم و سعی کردم با آزمون‌هایی که مرتب از خودم می‌گرفتم سطح خودم را در تمامی دروس در یک حد مطلوب حفظ کنم.

۶- آیا درس یا دروسی رو حذف کردید؟ به چه دلیل و بر چه مبنایی این دروس را کنار گذاشتید؟ اصولا حذف دروس رو توصیه می‏ کنید؟

خیر بنده درسی را حذف نکردم (البته به جز دو سه فصلی که تاکنون سوالی از آن در کنکور مطرح نشده) و البته در این مورد پیشنهاد بنده برای افرادی که رتبه های به نسبت بالاتری را می خواهند این است که اصلا و ابدا یک درس را به طور کامل حذف نکنند و به طور هدفمند بعضی فصول آسان و یا پرتکرار آن را مطالعه کنند زیرا امکان دارد از آن مبحث یک سوال آسان و یا متوسط مطرح شود و دانشجو در یک زمان مناسب به آن تست پاسخ دهد.

۷- نظر شما پیرامون خلاصه نویسی چیست و چه توصیه‏ ای در این مورد دارید؟

بنده تقریبا برای تمامی دروس خلاصه می‌نوشتم و این باعث می‌شد که در زمان برگشت و مطالعه دوباره آن دروس، صرفا یک دور خلاصه‌ها را نگاه کنم و اکثر وقت خود را به تست زدن بپردازم. این موضوع یعنی بیشتر تست زدن و کمتر وقت را صرف مطالعه دوباره درس‌نامه کردن، خصوصا در کنکور ارشد عمران بسیار حائز اهمیت است زیرا ایجاد مهارت در تقریبا تمامی دروس به جز درس روسازی صرفا با سوال حل کردن زیاد و نه مطالعه چند باره درس‌نامه بدست می‌آید.

۸- لطفاً از چالش‌هایی که در بازه‌های زمانی مختلف مطالعه خود با آن روبرو شدید برای داوطلبین بگویید و اینکه اگر به عقب بازگردید چه اشتباهی را تکرار نخواهید کرد؟

یکی از چالش های مهمی که بنده به آن برخوردم رهایی تقریبا کامل از دروس راهسازی و روسازی بود بطوریکه تا چند هفته قبل از کنکور صرف اینکه این دروس آسان و سریع قابل مرور هستند، بنده مطالعه بسیار کمی در این دو درس داشتم. و این باعث شد در چند هفته مانده به کنکور در ظرف چند روز فشار بسیار بالایی برای مطالعه این دروس متحمل شوم. پیشنهاد بنده به دانشجویان محترم این است که این دروس را صرف اینکه آسان هستند به طور کامل رها نکنند و حداقل زمان را برای این دو درس، حتی درس روسازی، در طول سال اختصاص دهند تا با این دروس در طول سال آشنا باشند و در نهایت بتوانند با یک مطالعه خوب بعد از عید در این دروس درصد خوبی کسب کنند.

۹- برای اینکه در هنگام درس خواندن تمرکز بهتری داشته باشید چه می‏کردید؟ آیا در محل خاصی مطالعه می ‏کردید؟

در اوایل مطالعه برای کنکور ارشد و به این دلیل که حدودا ۴ سال از فضای مطالعه کنکوری فاصله گرفته بودم، شروع برایم کمی سخت بود و دائما دچار حواس‌پرتی می‌شدم. ولی با جلوتر رفتن و همچنین افزایش ساعت مطالعه و انگیزه‌هایی که به خودم میدادم این حواس‌پرتی کم‌تر شد لیکن حتی در جلسه کنکور نیز به صفر نرسید.

به نظر من این حواس پرتی هیچ موقع به صفر نخواهد رسید و دانشجو‌ها می‌بایست سعی کنند با ساعات مطالعه بیشتر و همچنین حل تست یا آزمون های بیشتر این حواس‌پرتی را کنترل کنند.

هر از چند گاهی یک برنامه ورزشی داشتن و همچنین جلوگیری از پرخوری نیز می‌تواند به این موضوع کمک کند.

۱۰- با توجه به اینکه فرمت سوالات تغییر کرده بود، چه چالش‏هایی در مدیریت سر جلسه داشتید و چه توصیه‏ ای به داوطلبان سال‌های آینده در این باره دارید؟

خب این تغییر فرم سوالات کمی به ضرر بنده تمام شد، زیرا بنده در محاسبات سرعت عمل بالایی دارم و اکثر سوال‌هایی که داوطلبین از محاسبات طولانی و یا اعداد غیر رند آن‌ها انتقاد می‌کردند، سوال‌هایی بود که به نوعی بین بنده و سایر رقبا فاصله ایجاد می‌کرد. متاسفانه (یا خوشبختانه) کنکور امسال چنین سوالاتی نداشت و به طور کلی سبک سوالات به سمت سوالات مفهومی تغییر کرده بود. البته یک اصل کلی که تمامی داوطلبین محترم به آن واقف هستند این است که سختی و یا آسانی کنکور برای همه داوطلبین یکسان است و موضوع مهم دیگری که برای همه افراد با یک سطح اطلاعات یکسان نیست، هنر آزمون دادن است. بسیارند افرادی که با علم و همچنین سرعت و قدرت محاسبات بالا، متاسفانه (یا برای رقیبشان خوشبختانه!!) در موضوع کنترل شرایط خود سر جلسه ضعف دارند و این امر باعث می‌شود با خود واقعی در جلسه فاصله داشته باشند.

توصیه بنده به مهندسین گرامی نیز این است که تعداد آزمون بالایی در طول سال در زمان تعیین شده حل کنند تا به نوعی هنر آزمون دادن را تمرین کنند، زیرا این مهم بدست نمی‌آید مگر با تمرین زیاد.

۱۱- آیا زمان‏هایی بوده که احساس ناامیدی و خستگی کنید؟ در این زمان‏ها برای حل این مشکل چه می‏ کردید؟

بله قطعا برای اکثر داوطلبین این موضوع به وجود آمده است و بنده هم از این موضوع مستثنی نبودم. بعضا در طول سال چندین بار برای من اتفاق می‌افتاد که فشار بالایی را تحمل می‌کردم و این موضوع باعث می‌شد کمی نا‌امید شوم و حتی یک بار تصمیم گرفتم کنکور ارشد را بکلی رها کنم!

در این مواقع در ابتدا به هدف نهایی خودم فکر می‌کردم و خودم را در آن موقعیت تصور می‌کردم و حتی برای تجسم بیشتر آن را روی کاغذ می‌نوشتم (البته که هنوز به آن هدف نرسیدم ولی بسیار خوشحالم که در این مسیر قدم برمیدارم)، بعد از آن تلاش و در نهایت تنها کاری که از دست ما برمی آمد توکل به خدا است.

۱۲- برای داوطلبین عزیز کنکوری، چه توصیه و پیشنهادی خاص یا ویژه‌ای بنا بر تجربه‌ی شخصی خود دارید؟

توصیه دوستانه بنده به تمامی عزیزان این است که برای هدفی که در ذهن دارند  نهایت تلاششان را بکنند و هرگز و هیچ‌گاه اجازه ندهند افکارشان یا افراد دیگر این هدف را محدود کند. این هدف “جدا از موضوع کنکور” می‌تواند راجع به هر موضوعی باشد. این موضوع باعث می شود که حتی با وجود سختی های زیادی که اهداف بالاتر می‌طلبند، مسیر رسیدن به اهداف برایشان لذت‌بخش باشد.

در نهایت با توکل به خدا و واگذاری نتایج به او مطمئن باشند که بهترین‌ها برایشان رقم خواهد خورد.

با آرزوی موفقیت برای تمامی کسانی که تلاش می‌کنند.

و من یتوکل علی الله فهو حسبه

با تشکر و آرزوی موفقیت برای شما


مصاحبه شماره ۴: محمدامین اشکباری (رتبه ۹۶ سهمیه در آزاد)

درصد دروس مختلف درکنکور ارشد عمران ۹۸
درصد زبان:
۶۱
درصد ریاضیات:
۰
درصد جامدات:
۵
درصد خاک و پی:
۶۳
درصد سیالات و هیدرولیک:
۵۳
درصد طراحی:
۳۱

با سلام

۱- لطفاً خود را معرفی کنید و از سوابق تحصیلی خود توضیحاتی بفرمایید.

محمد امین اشکباری هستم. مقطع کارشناسی را در دانشگاه گیلان تحصیل کردم. معدل کارشناسی بنده ۱۶/۷۴ بود.

۲- نحوه آشنایی شما با آکادمی نوین نگرش عمران از چه طریقی بود؟ و چه خدماتی از موسسه دریافت می‌کردید؟ بطورکلی نظر شما پیرامون خدمات موسسه ما چه بوده است؟

از طریق کانال تلگرامی نوین نگرش و عضویت در گروه، با موسسه در ارتباط بودم. در طول دوران قبل کنکور از مطالب مشاوره‌ای و انگیزشی کانال استفاده می‌کردم. بعد از اعلام نتایج نیز از چارت های تهیه شده توسط موسسه جهت انتخاب رشته بهتر و همچنین تخمین قبولی استفاده می‌کردم.

باید عرض کنم که مطالبی که موسسه به صورت رایگان در اختیار دانشجویان قرار می‌داد بسیار ارزشمند و مفید بود.

۳- از چه زمانی مطالعه برای کنکور کارشناسی ارشد را آغاز کردید؟ در ابتدا حدود رتبه مد نظر شما چگونه بود؟

مطالعه برای کنکور را از اوایل مرداد شروع کردم ولی چون مشغول به کار بودم، وقت زیادی برای مطالعه نداشتم. در تابستان کم و بیش مطالعه می‌کردم و از ابتدای مهر با شروع دانشگاه مطالعه جدی برای کنکور را آغاز کردم. رتبه مد نظر بنده رتبه‌ی دو رقمی بود.

۴- در بازه‌های زمانی تابستان، پاییز، زمستان و بعد از عید به طور میانگین، مطالعه شما در روز چقدر بود؟

بنده عادت داشتم زمان مطالعه خود را دقیق اندازه‌گیری می‌کردم و توصیه می‌کنم دانشجویان دیگر هم این کار را انجام دهند.

به صورت میانگین در مرداد و شهریور روزی ۲/۵ ساعت، در پاییز روزی ۴/۵ ساعت، در زمستان روزی ۶ ساعت، بعد از عید نیز روزانه ۷ ساعت و در اردیبهشت و خرداد روزانه ۸ الی ۹ ساعت مطالعه داشتم.

توجه کنید اعدادی که گفتم میانگین ساعات مطالعه من بود و بعضی از روز‌ها به دلیل  کلاس‌های دانشگاه یا دلایل دیگر حتی زمان مطالعه بنده به صفر می‌رسید. نکته مهم در این رابطه، نا‌امید نشدن و ادامه دادن کار با انگیزه زیاد بود که تلاش میکردم در روزهای دیگر جبران نمایم.

۵- چطور بین دروس و پروژه‏های دانشگاهی و مطالعه کنکور توازن برقرار می‏ کردید؟

بنده تمامی واحدهای پروژه‌ را ترم آخر برداشتم و پس از اتمام کنکور به انجام آن‌ها پرداختم. بنابراین در زمان مطالعه برای کنکور نگرانی خیلی کمی بابت پروژه‌ها داشتم.

کلاس‌های دانشگاهی را تا جایی که امکان داشت حضور پیدا نمی‌کردم. معدل دانشگاه اهمیت زیادی برای بنده نداشت به همین دلیل تمرکز را بر دروس کنکور قرار دادم و فقط در بازه زمانی امتحانات دی ماه وقت خود را صرف دروس دانشگاهی کردم.

۶- آیا درس یا دروسی رو حذف کردید؟ به چه دلیل و بر چه مبنایی این دروس را کنار گذاشتید؟ اصولا حذف دروس رو توصیه می‏ کنید؟

بله؛ درس‌های ریاضی ۱ و ریاضی ۲ و معادلات و تحلیل سازه و بتن را حذف کردم.

اشتباه بزرگ من، وقت گذاشتن برای دروسی بود که در نهایت حذف کردم. برای مثال چند روز را برای مطالعه ریاضی ۲ اختصاص دادم ولی تست‌های این درس را به درستی حل نمی‌کردم و به دلیل علاقه نداشتن و همچنین ضیق وقت مجبور به حذف دروس فوق شدم.

بنده به هیچ‌کس توصیه نمی‌کنم که مثل من این تعداد از دروس را حذف کند، زیرا از لحاظ ذهنی فرد به شدت تحت فشار قرار خواهد گرفت، به طور کلی توصیه بنده عدم حذف دروس و مطالعه کامل دروس است. زیرا سختی و آسانی سوالات در سال های مختلف متفاوت است.

۷- نظر شما پیرامون خلاصه نویسی چیست و چه توصیه‏ ای در این مورد دارید؟

صد درصد توصیه می کنم. زیرا فراموش کردن دروس بعد از چند هفته اجتناب‌ناپذیر است.

و فرد برای مطالعه کتاب نیاز است زمانی بیشتر قرار دهد تا مطالعه‌ی خلاصه‌ای که خودش نوشته است.

نوع دیگر خلاصه نویسی، خلاصه نویسی نکاتیست که از آزمون‌ها استخراج می‌شود و اشتباهاتی که فرد معمولا مرتکب می‌شود.

که شخصا توصیه اکید به نوشتن هر دو شکل این خلاصه‌ها را دارم.

۸- لطفاً از چالش‌هایی که در بازه‌های زمانی مختلف مطالعه خود با آن روبرو شدید برای داوطلبین بگویید و اینکه اگر به عقب بازگردید چه اشتباهی را تکرار نخواهید کرد؟

قویا به دوستان توصیه می‌کنم که با اعتماد به نفس به مطالعه بپردازند. هدف نهایی خود را کسب رتبه های عالی قرار دهند. و از حل چالش ها لذت ببرند . داشتن دوستانی که در طول مسیر به کمکتان بیایند نیز بسیار مفید است. بنده تنها اشتباه خودم را اختصاص زمان کم برای مطالعه در بعضی روز ها می‌دانم و اگر به گذشته برگردم زمان بیشتری برای مطالعه قرار خواهم داد.

۹- برای اینکه در هنگام درس خواندن تمرکز بهتری داشته باشید چه می‏ کردید؟ آیا در محل خاصی مطالعه می‏ کردید؟

مطالعه را فقط در سالن مطالعه کتابخانه و یا در سالن مطالعه خوابگاه انجام می‌دادم. در خانه تمرکز زیادی برای مطالعه نداشتم. البته این قضیه برای هر فرد می‌توان متفاوت باشد. شرایط خوابگاه برای بنده ایده آل بود. در اتاقی سه نفره بودیم که هم‌اتاقی‌ها نیز داوطلب شرکت در کنکور ارشد عمران بودند و خوشبختانه رتبه های ۴۶ و ۱۵۰ را کسب کردند.

۱۰- با توجه به اینکه فرمت سوالات تغییر کرده بود، چه چالش‏هایی در مدیریت سر جلسه داشتید و چه توصیه‏ ای به داوطلبان سال‌های آینده در این باره دارید؟

از آنجایی که بنده نقطه قوتم درس زبان بود، حدود ۱/۵ ساعت از زمان آزمون را بدون اینکه به ساعت نگاه کنم به درس زبان اختصاص دادم و وقتی متوجه قضیه شدم به سرعت سراغ دروس دیگر رفتم. همچنین در جلسه تعداد زیادی داوطلب بود که کنکور برایشان اهمیت چندانی نداشت و دائما سر و صدا ایجاد می‌کردند.

با وجود شرایط فوق با اعتماد به نفس،شرایط روحی خودم را مدیریت کردم. توصیه بنده این است داوطلبان خودشان را برای بدترین سناریو آماده کنند ولی همواره در ذهن داشته باشند که سوال هایشان با داوطلب مجاورشان یکسان است.

سوال سخت برای همه سخت و سوال آسان برای همه آسان است.

۱۱- آیا زمان‏هایی بوده که احساس ناامیدی و خستگی کنید؟ در این زمان‏ها برای حل این مشکل چه می ‏کردید؟

بله، برای این شرایط یک لیست داشتم که تمام انگیزه‌هایم را از ادامه تحصیل در مقطع ارشد در آن نوشته بودم، به آن لیست نگاه می‌کردم و انگیزه می‌گرفتم.

همچین با دوست صمیمی خودم تماس می‌گرفتم یا به دیدارش می‌رفتم تا آرامش پیدا کنم.

۱۲- برای داوطلبین عزیز کنکوری، چه توصیه و پیشنهادی خاص یا ویژه‌ای بنا بر تجربه‌ی شخصی خود دارید؟

توصیه میکنم به هیچ وجه خود را دست‌کم نگیرند و خود را در بالاترین جایگاه مجسم کنید و همواره اعتماد به نفس داشته باشند.

درگیر رقابت بیهوده با دیگران نشوند.

تنها رقیب خودتان هستید.

تنها کسی که می تواند شما را نجات دهد خودتان هستید.

بجنگید برای آرزوهایتان

با تشکر و آرزوی موفقیت برای شما

دیدگاه‌ها

*
*